Friss topikok

HTML

Pán-ökumenikus belterjeskedés

Minden evilági rossz okozója az, hogy az emberek elfordultak a Magasságos Atyaúristentől, és bűnösebbé váltak a bűnösöknél. Közelg az Igazság Pillanata, amikor mindenkinek számot kell adnia a bűneiről. De csak keveseknek lesz Kegyelem, és Te úgysem leszel köztük! Avagy: pán-ökumenikus belterjeskedés.

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Egy rossz választás

2006.11.28. 12:50 Zsötem Atya lelkiösmerete

Aszongya ez a Kiscsaj itten -- vette fel ismét a minapi fonalat a jó Zsötem Atya --, hogy ő azért lett wicca, mert szerinte ez a vallás (vallás? vicc a'! -- futott át Zsötem Atya elméjén a vitriolos és eredeti szóvicc) megadja neki mindazt a lelki támaszt, amit amúgy, Hamvas Bélánk deliriumos elképzelése szerinti alávaló, absztinens ateistaként nélkülöznie kellene, ugyanakkor az istenpárban hivés mentes azoktól az istenképektől, dogmáktól és más kötelezettségektől, amelyek a judaizmus vagy a kereszténység, netán az iszlám sajátjai.

A wiccában az isten nem gonosz, zsarnok vénember.

A wiccában az isten nem ultranaiv, bociszemű hippi.

A wiccában az isten nem megalomán, pedofil, analfabéta rablógyilkos.

A wiccában az isten ketten van, és ha a polgár dühében istenkáromlásra ragadtatja magát, akkor tán még választhat is, hogy pontosan hogyan is gondolta azt az "istenbasszameg"-et.

A wicca csupán annyit ír elő, hogy "ne árts".

Csakhogy -- vette ki szájából a pipaszárat Zsötem Atya, majd pillanatnyi hatásszünetet tartva a szárral, akár egy lángpallossal, az elkerekedett szemű, megszeppent Kiscsajra mutatott -- ez nem ilyen egyszerű.

Valami oka csak van annak, hogy a világon több milliárdan hisznek valamelyik valódi vallás tanaiban, és a legnagyobb jóindulattal is csak párszázezren tartják magukat a wicca követőjének. Ez az ok természetesen nyilvánvaló.

Az emberek többsége bölcs, és képes felelősen dönteni. Fel tudják ismerni, mi igaz és mi hamis.

Tudják, mi jó és mi rossz választás.

A wicca rossz választás.

Therefore: god exists.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jezuskrisztus.blog.hu/api/trackback/id/tr2419695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt 2007.11.21. 20:13:06

A Wicca rossz választás????????

Kezdjük ott, hogy ha az emberek tudnak felelősen dönteni, akkor ne mondd már meg, mi a rossz választás, és mi nem!!!!!!!!!!!!
Az ilyen aljas alakok miatt tűnt el az ősi vallás, mert hülyeségeket állítanak róluk! Pedig a \"keresztény\" vallás alapjául is a mi Isteneink szolgáltak! Csak aztán valami irigy (vagy nem is értem, mi okból!) elkezdte ócsárolni a wicca követőit, és erőszakos befolyással majdnem leigázott 9millió embert!!!!!
Akkor melyik vallás a rossz döntés?????????
De végül is nem a vallásotokkal van a baj - legyen szabad akaratotokból! - de ne ítéljetek másokat - azt majd megteszik Istenek!!!!
És ha nem ismered a történelmét, hát olvass, az hasznos!!!!!!!!!!
Zsolt

Zsötem Atya lelkiösmerete 2008.01.04. 18:06:56

Alleluja! Annyi elmondhatatlan szenvedés és vértanúkat megszégyenítő megpróbáltatás után Zsötem Atya (ó, igen!) ő most visszatér! (Ammen!)

Nehány hónaptya írá Zsolt barátunk a fenti méltatlankodást, melyre most jutott lehetőségem választ írni.

Gyermekem, Zsolt!

Tévedésben vagy. Az emberek nem tudnak felelősen dönteni.

Erről szól az egész világ, és az Írásnak rögtön az elején ott áll, fehéren-feketén, hogy mennyire nem tudnak felelősen dönteni. Eleink a tiltás ellenére ettek a gyümölcsből, és ennek a felelőtlen ellenszegülésnek azóta is nyögjük minden hozadékát.

Az "ősi vallás" alatt, feltételezem, az 1950-es évek táján kialakult, wiccának nevezett szalon-okkultista időtöltést érted. Valóban, immáron majdnem hatvan éve létezik ez az "ősi" vallás -- hehe, teszem hozzá igen keresztyényietlenül, de magam is gyarló, bűnös ember vagyok csak --, és ha fel akarnánk sorolni, mennyi mindent adott az emberiségnek, hát... bizony, egy kisebb noteszlap is elegendő volna.

Amit te nem értesz, az az, hogy mennyire fontos, hogy az embereknek megmondják, mit kell tenniük. Pásztoraik őrzik a nyájat, és az a jó pásztor, aki akár egyetlen eltévedt báránykáért, mint te is, Zsolt gyermekem, hajlandó odahagyni a nyájat, hogy visszavezesse őt az övéi közé. A neki való helyre. Hidd el, másutt sem zöldebb a legelő, másutt is csak bogáncsra lelsz, ha nem irányít téged is a bölcs pásztoron keresztül a Megváltó.

Soraimmal bizonyára haragra gerjesztettelek. Ki ez a nagyképű idegen, gondolod talán, aki ilyen arcátlanul beolvas nekem, gyalázza azt, ami nekem kedves?!

Arra kérlek, ne velem foglalkozz! Nézz magadba!

Valóban megnyugvásra leltél az eltévelyedésedben?

Nem kell sietned a válasszal. Nem nekem tartozol elszámolással, hanem az Atyának, akinek kegyelme folytán még az utolsó órádban is beláthatod bűneidet és kitárhatod szíved a Krisztus felé.

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében megáldalak most, Zsolt, te eltévedt bárány, és kívánom, hogy már ne sokáig büntesd önmagad azzal, hogy elfordulsz az Istentől.

Őszinte keresztyényi szeretettel üdvözöl:
Zsötem Atya
süti beállítások módosítása